maandag 20 juli 2009

Estafettemarathon en stratenloop in Rijkevorsel

Een zonnig en warm Rijkevorsel op 4 juli. Voor sommigen ideaal loopweer, voor anderen absoluut geen loopweer. AC DAL was present op de afspraak, hetzij (door vooral gekwetsten/zieken/vakantiegangers) met minder volk dan verleden jaar.

Net als de jeugdloop in Oostmalle werd Wout Matthyssen ook in Rijkevorsel winnaar. Over de afstand van 500meter was hij overduidelijk de snelste van de 92 deelnemers.

Lieven Van Hofstraeten stond zoals verleden jaar aan de start van de 5km. Dit jaar liep hij een streep sneller én stond hij een trap hoger op het podium : 2e plaats met een tijd van 17:35.

Twee ploegen aan de start van de aflossingsmarathon : “de Mall’se dames” en “de sfeergroep”.

Beide teams waren aan elkaar gewaagd. In Oostmalle, goed halfweg, hadden de Mall’se dames zelfs een voorsprong uitgebouwd van meer dan 10 minuten. Maar dat was buiten de toverkunsten van de sfeergroep gerekend. In allerijl schudden zij een groot wit konijn uit hun mouw. Meer, het werd een snelle haas. Tegen die overmacht -van hoofdzakelijk heren- waren de dames niet opgewassen en net voor de wisselpost in Sint-Lenaarts moesten zij de sfeergroep laten voorgaan. Toch bleef het nog spannend en zoals de foto aan de finish duidelijk laat zien moest de eindloper van de sfeergroep heel diep gaan om de hete adem van de Mall’se loopster voor te blijven.

(foto's organisatie Rijkevorsel-leeft)




Geen opmerkingen: