maandag 28 mei 2012

20 km Brussel

De start werd dit jaar vervroegd naar 10u ’s morgens. Gevolg was dat we allemaal zeer vroeg wakker waren: om 7u30 zijn we (Elke, Lieve, Nancy, Luk en ik) samen vertrokken naar Brussel.Zoals steeds was iedereen blij en goedgemutst.

Elke had zich ingeschreven via KBC die dichtbij de start hun verzamelplaats hadden. Zij was goed voorbereid en wist dat ze wat reserve moest houden voor de laatste kilometers. Ikzelf had, zoals vorige jaren, ingeschreven via mijn werk en mocht drie begeleiders meenemen. Met ons vieren konden we gebruik maken van kleedkamers en douchen. Nadien werd dan nog een hapje en drankje geserveerd.

Onderweg naar de start was het even spannend want Lieve, Nancy en Luk moesten hun borstnummer nog afhalen. Stipt om 10u00, het moment van de kanonskogel, belandden we in de startbox. Omstreeks 10u30 werd onze box geopend en hup, weg waren we. Het weerbericht voorspelde zeer warm weer. Toptijden konden we vergeten.

Na twee kilometer, nog voor het justitiepaleis, had Lieve het al lastig. Eventjes gas terugnemen, terug het ritme vinden en zo konden we verder op weg. Het moeilijk moment van Luk ligt een stuk voorbij de 10 km en dat moment kwam er toch al vlug, namelijk bij km 11. Hij had het moeilijk en er werd even gewandeld. Ook Nancy kende een dipje. Het was echt te warm deze keer. Daarom bleven we verstandig samen, zochten we steeds de schaduw op, pepten we mekaar voortdurend op en kwamen dan ook samen met ons vieren over de eindmeet in een tijd van 2u20min54.

Elke heeft ook bewust haar tijd genomen om te drinken bij elke bevoorradingspost en bereikte de finish in 2u06min55. Gezien haar eerste deelname en dit onder een loden zon is dit een zeer mooie prestatie, waarvoor proficiat!

Al bij al zijn we toch weer content en volgend jaar kan het niet anders dan beter gaan.

2 opmerkingen:

Leo zei

Met dit weer moet het een zeer zware wedstrijd geweest zijn.
In elk geval proficiat met het heelhuids voltooien van de 20 km

hedwig zei

Nen hele dikke proficiat voor iedereen. Goe gedaan en dit met zo'n warm weer