maandag 7 juni 2010

Desmond en Greet triomferen in Rijkevorsel

Afgelopen zaterdag namen 3 atleten van AC DAL deel aan de duathlon in Rijkevorsel. Op het programma van deze duathlon stond 4 km lopen, 21,6 km fietsen en een finale met 2 km lopen. Een wedstrijd in prima omstandigheden, mooi maar warm lenteweer. Desmond Franssen (runner) vormde een team met met biker/student Stef Beyers uit Sint Lenaarts. Desmond kwam na de eerste 4 km als 4e over de finish, of als 3e bij de duo's. Een mooie uitgangspositie voor beloftevol wielrenner Stef die op zijn beurt een puike prestatie leverde en uiteindelijk in een groepje met 2 solo's over de finish arriveerde. Vooral dat hun team de leiding nam in de tussenstand maakte Desmond ietwat nerveus. Desmond startte echter snel in de laatste loopproef waardoor de 2 solo's (Tim Van Hemel en Nick Baelus) hem niet meer konden inhalen. Ook de sterke lopers bij de duo's (oa Gino Steemans) vormden geen bedreiging meer voor het team Franssen/Beyers. Desmond kwam als eerste over de finish en zij behaalden daarmee de overwinning bij de duo's.

Winston Franssen en Greet Verstappen streden solo. Greet liep vanaf het begin aan de leiding bij de dames. Ook tijdens het fietsen hield zij goed stand. En na het laatste loopnummer kwam zij onbedreigd over de aankomst. Een verdiende overwinning voor Greet bij de dames. Winston had zich niet echt voorbereid op het fietswerk en dat zou nefast kunnen uitdraaien. Maar het draaide behoorlijk en ook de overgang naar het lopen (net toen Desmond de aankomst overschreed) liep vlot. Winston eindigde 21e bij de seniors heren.


Enkele dagen eerder, op woensdag, werd de 25e stratenloop in Hoogstraten gelopen. Erg warm weer en naar gewoonte een massa lopers op Heilig Bloed kermis. Voor de loopwedstrijd moesten er 2 rondes afgelegd worden oftewel 10 km.
Uitslag :
17 Franssen Desmond - 00:34:32 (10e senior heren)
38 Van Dyck Wim - 00:36:39 (24e senior heren)
74 Verstappen Greet - 00:39:32 (2e senior dames)
Desmond en Greet waren vorig jaar ook van de partij in Hoogstraten. Beiden konden nu verschillende plaatsen opschuiven in het klassement. En Greet mocht dit jaar zelfs mee op het podium van de dames.

Proficiat !

Geen opmerkingen: